Predstavitev podjetja

Imamo več kot 25 let izkušenj na področju distribucije plastičnih granulatov, tehničnega svetovanja in logističnih rešitev.

Sodelujemo z vodilnimi svetovnimi proizvajalci, največ kupcev pa imamo v Sloveniji ter na območju nekdanje Jugoslavije in nekaterih drugih držav.

Začetki

Podjetje Fist d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1990 z osnovno dejavnostjo 'ekonomske storitve'. Trgovanje s plastiko in nekaterimi gradbenimi materiali se je pričelo februarja 1992 v najetem skladišču na Dobu pri Domžalah.

Leta 1994 smo se preselili v lastne prostore v industrijski coni Trzin in se povsem posvetili trgovini s plastičnimi granulati in dodatki, kar je od takrat naša edina dejavnost.

Danes

Do prelomnic v poslovanju je prišlo leta 1993, ko smo prevzeli distribucijo poliolefinov blagovne znamke 'Daplen' proizvajalca PCD Linz, in leta 1996, ko smo podpisali agentsko in distributorsko pogodbo z enim vodilnih svetovnih proizvajalcev tehničnih plastik, General Electric Plastics.

Od samega začetka sodelujemo s proizvajalci plastičnih granulatov. Synthos Češka nam dobavlja polistirene, Borealis Avstrija in Slovnaft Slovaška, dobavljata polioelefine, Gabriel Chemie Avstrija, masterbače in dodatke, Cabot Belgija, bele in črne masterbačev in dodatke, Sabic Inovate plastic Nizozemska nam dobavlja tehnične granulate, LG Chem Koreja pa nam dobavlja polimere.

Občasno sodelujemo tudi z raznimi proizvajalci poliolefinov, PET in polistirena s Tajvana, Tajske, Koreje, Indonezije in Indije. Naši najpomembnejši kupci so slovenska podjetja - predelovalci plastičnih granulatov, del kupcev pa imamo tudi v tujini na področju Hrvaške, BiH, Italije in drugje.

Prihodnost

Podjetje je od malega s tremi zaposlenimi zraslo v srednje z devetimi zaposlenimi in množico pogodbenih sodelavcev. Razvoj nas sili k spreminjanju strukture dejavnosti, tako da več pozornosti posvečamo storitvam, ki ne sodijo v sam sklop nakupa in prodaje. Sem sodi predvsem zbiranje in posredovanje informacij, ki jih predelovalci vse bolj potrebujejo, da bi ohranili konkurenčnost.

Za doseganje ciljev smo zgradili skladiščne prostore v velikosti cca 1200 m2, veliko investiramo v računalniško opremo in predvsem v razvoj komunikacij. V letu 2018 pa smo razširili skladiščne prostore še na bližnje skladišče, kjer smo pridobili cca 1000 m2 pokritih prostorov in deponijo več kot 2000 m2. V našem prodajnem programu pa ponujamo tudi silikone.
IMG_5164IMG_5171IMG_5152IMG_5127
Iskalnik granulatov


ZASTOPAMO ZNAMKE

         
 
                        
© 2022, fist.si | O piškotkih