Aktualno

BIOPOLIMERI IN TRAJNOSTNI KOMPAUDI


Bioplastika je trajnostna alternativa za različne vrste aplikacij in postaja vse bolj priljubljena za recikliranje organskih in sintetičnih odpadkov, kar spodbuja model krožnega gospodarstva. Proizvodnja bioplastike se bo do leta 2026 predvidoma potrojila, namen dogodka "Biopolimeri in trajnostni kompaudi)", ki je bil 1. in 2. marca 2022 v Valencii, pa je bil spodbuditi razpravo o novih priložnostih in izzivih trajnostne bioplastike in biokompozitov. Podjetje Polymer Solutions je predstavilo Bio-Flex®, družino biorazgradljivih in kompostabilnih plastičnih mas na osnovi obnovljivih virov, ki se lahko uporabljajo v kmetijstvu in gozdarstvu ter preprečujejo uporabo plastičnih mas, ki niso biorazgradljive. Portfelj Bio-Flex® obsega biorazgradljive in kompostabilne biopolimere, ki jih zaradi njihove edinstvene kemijske strukture lahko razgradijo mikroorganizmi.
 
post 5 - slo
Preberite tudi...
Razburljiv premik v industriji igrač
Ko se svet bolj zaveda trajnosti, so se vodilni proizvajalci igrač zavezali, da bodo opustili plastične materiale, ki temeljijo na fosilih.
IZBIRA KAKOVOSTNIH MATERIALOV ZA PROIZVODNJO IZDELKOV POTREBNIH PRI GRADNJI HIŠE
Pri proizvodnji plastičnih izdelkov za gradnjo hiše je pomembno, da izberete visokokakovostne materiale za notranjost in zunanjost. Ti materiali morajo biti odporni na vremenske vplive in udarce.
BIOPLASTIKA IN BIOPOLIMERI
Biopolimeri so vsestransko uporabni ter imajo podobne lastnosti in obdelovalnost kot običajne plastike.
bio!PAC
Bioplastika je trajnostna alternativa tradicionalni plastični embalaži, izdelani iz fosilnih goriv, saj je lahko izdelana iz bio-baziranih, obnovljivih ali bioloških odpadnih virov
SABIC VLAGA V STROKOVNO POTRDITEV FOLIJE ELCRES™ HTV150A, DA BI OMOGOČIL SPREJETJE ENERGETSKIH MODULOV SIC
Naš partner SABIC je na Applied Power Electronics Conference 2023 predstavilo svoj napredek pri razvoju dielektričnih folij ELCRES HTV150A za visoke temperature.
MATERIAL SABIC ULTEM™ ZAGOTAVLJA LAHKOTNO UDOBJE ZA SLUŠNO PRIZADETE IN VEČJEZIČNE UPORABNIKE OČAL ZA RAZŠIRJENO RESNIČNOST PODJETJA LLVISION
Pekinška družba LLVision Technology je razvila očala za razširjeno resničnost (AR), ki prevajajo govorjeni jezik v besedilo, prikazano v realnem času na lečah narejenih z uporabo materiala ULTEM družbe SABIC.
GRADITE NOVO HIŠO ALI PRENAVLJATE STARO? NE SPREGLEJTE POMENA ZUNANJIH MATERIALOV!
Pri gradnji hiše je izbira zunanjih materialov ključnega pomena. LG Chem ponuja vrhunske materiale, primerne za zunanjo opremo hiš.
PODJETJA NESTE, BOREALIS, UPONOR IN WASTEWISE GROUP OMOGOČAJO KEMIČNO RECIKLIRANJE TEŽKO PREDELJIVIH PLASTIČNIH ODPADKOV
Podjetja Neste, Borealis, Uponor in Wastewise so združila moči za proizvodnjo cevi iz zamreženega polietilena (PEX) z uporabo kemično reciklirane postindustrijske odpadne plastike iz proizvodnje cevi PEX.
​​IZZIV OBLIKOVANJA ZA RECIKLIRANJE V ZDRAVSTVU
Cilj izziva Oblikovanje za recikliranje v zdravstvenem sektorju je spodbujati okoljsko trajnostne rešitve za potrošniške zdravstvene izdelke.
Iskalnik granulatov


ZASTOPAMO ZNAMKE

         
 
                        
© 2023, fist.si | O piškotkih