Predstavitev podjetja

Imamo več kot dvajset let izkušenj na področju trgovanja s plastičnimi granulati in dodatki.

Sodelujemo z vodilnimi svetovnimi proizvajalci, največ kupcev pa imamo v Sloveniji ter na območju nekdanje Jugoslavije in nekaterih drugih držav.
 

Začetki

Podjetje Fist d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1990 z osnovno dejavnostjo 'ekonomske storitve'. Trgovanje s plastiko in nekaterimi gradbenimi materiali se je pričelo februarja 1992 v najetem skladišču na Dobu pri Domžalah.

Leta 1994 smo se preselili v lastne prostore v industrijski coni Trzin in se povsem posvetili trgovini s plastičnimi granulati in dodatki, kar je od takrat naša edina dejavnost.

Danes

Do prelomnic v poslovanju je prišlo leta 1993, ko smo prevzeli distribucijo poliolefinov blagovne znamke 'Daplen' proizvajalca PCD Linz, in leta 1996, ko smo podpisali agentsko in distributersko pogodbo z enim vodilnih svetovnih proizvajalcev tehničnih plastik, General Electric Plastics.

Od samega začetka sodelujemo s proizvajalci plastičnih granulatov, zato imamo širok portfelj materialov priznanih blagovnih znamk. Synthos Češka nam dobavlja polistirene, Borealis Avstrija dobavlja poliolefine, Gabriel Chemie Avstrija, masterbače in dodatke, Cabot Belgija, bele in črne masterbače in dodatke, Sabic Innovative Plastics Nizozemska nam dobavlja tehnične granulate, LG Chem Koreja pa nam dobavlja stirenske kopolimere.

 

Prihodnost

Podjetje je od malega s tremi zaposlenimi zraslo v srednje z desetimi zaposlenimi in množico pogodbenih sodelavcev. Razvoj nas sili k spreminjanju strukture dejavnosti, tako da več pozornosti posvečamo storitvam, ki ne sodijo v sam sklop nakupa in prodaje. Sem sodi predvsem zbiranje in posredovanje informacij, ki jih predelovalci vse bolj potrebujejo, da bi ohranili konkurenčnost.

 
IMG_5164IMG_5171IMG_5152IMG_5127
Iskalnik granulatov


ZASTOPAMO ZNAMKE

         
 
                     
© 2017, fist.si | O piškotkih